18 Nisan 2014 Cuma

Şekerpare tatlısı tarifi

ŞEKERPARE TARİFİ:Malzemeler: Hamuru için: Üç su bardağı un Bir su bardağı irmik Bir çay bardağı şeker Bir tane yumurta Bir tane yumurta sarısı Bir paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yarım paket margarin Bir çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için: Dört su bardağı su Dört su bardağı şeker Yarım limonun suyu Üzeri için: Bir tane yumurta Yapılışı Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır. Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır. Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur. Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır. Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir. Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir. Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder