1 Nisan 2014 Salı

KALBURA bBASTI

1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 2 Çorba Kaşığı Yoğurt Aldığı kadar Un 1 Çay bardağı Sıvıyağ 1 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Ceviz 200 Gram Tereyağı Şerbeti için 5 Su bardağı Toz şeker 4 Su bardağı Su 3 Damla Limon suyu Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı bütün malzemelerle karıştırın. Azar azar unu ilave edilerek fazla sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Rendeye hamur koyulur, hamurun ortasına ceviz koyulur, kenarları içe kıvrılıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin. Geniş tencereye su ve şeker ilave edilir. Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır. Limon ilave edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynamaya bırakılır. Şerbet ılındıktan sonra, fırından çıkan tatlıyı 5 dakika dinlendirilir ve şerbeti ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder