1 Nisan 2014 Salı

ETLİ PATATES YEMEĞİ

250 gr kuşbaşı kuzu eti 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük soğan 2 yemek kaşığı salça 5 – 6 adet patates Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber Tuz Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder