18 Nisan 2014 Cuma
Kakaolu şekerpare tarifi
KAKAOLU ŞEKERPARE TARİFİ:Gerekli Malzemeler
2 su bardağı un
1/2 paket margarin
3 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı şeker
1 kahve kaşığı kabartma tozu
Şerbet için
2 su bardağı şeker
1/4 limon suyu
2 su bardağı su
Yapılışı
2,5 yemek kaşığı kakaoyu, 1 adet yumurtayı ve 1/2 su bardağı şekeri derin bir kapta, şeker eriyinceye kadar karıştırınız.Sonra başka bir kaba 2 su bardağı unu koyup, ortasını açınız.
Ortasını açtığınız unun içerisine elde ettiğiniz karışımı dökünüz, sonra 3 yemek kaşığı irmiği ekleyiniz, 1/2 paket margarini ve 1 kahve kaşığı kabartma tozunu da ekleyip, ortadan kenarlara doğru hamuru yoğurmaya başlayınız.Hamur halini aldığında buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakınız.
Şerbet için: derin bir kaba 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker ve 1/4 limonu içerisine atarak orta ateşte kaynamaya bırakınız.
Dolapta 20 dakika dinlendirdiğiniz hamuru çıkarınız, tezgahın üzerine hamurun yapışmaması için bir miktar un dökerek üzerinde hamuru silindir şekline getirip, cevizden biraz küçük boylarda kesip, ellerinizde dairesel şekil veriniz ve baş parmağınızla üzerlerine hafifçe bastırarak çukurlar açınız.
Fırın kabını bir miktar margarinle yağlayıp, cevizden biraz küçük boylarda ki hamur parçalarını içerisine yerleştiriniz.Üzerlerine bir çatal yardımıyla hafifçe bastırarak şekil veriniz.Daha sonra 180 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakınız.Kaynayan şerbeti fırından çıkardığınız pişen şekerparelerin üzerine dökünüz, şerbeti çekip soğuyunca servis yapınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder