1 Nisan 2014 Salı
HANIM AĞA ÇORBASIb
HANIM AĞA ÇORBASI
1,5 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeterince tuz, pul biber
Soğanı minicik küp doğrayalım.
Doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tencereye alıp kavuralım.
Soğanlar pembeleşince salçaları ekleyelim ve kavuralım.
6 su bardağı sıcak suyu azar azar bir yandan karıştırarak ekleyip salçanın suda tamamen erimesini sağlayalım.
erişte ve haşlanmış nohutu ekleyip erişteler pişirelim.
Tereyağını bir tavaya alıp nane ve pul biber yağda yakıp çorbaya ilave edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder