1 Nisan 2014 Salı

EZO GELİN ÇORBASI

1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı bulgur 2 çay kaşıgı pul biber 1 yemek kaşığı nane 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı 2 litreye yakın sıcak su Düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı nda kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave ederiz. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştırıyoruz. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltıyoruz. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder