1 Nisan 2014 Salı

PERDELİ ÖZBEK PİLAVI.

......BİRDE BU NEFİS PLAVI BU TARİFTE DENEYİN 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı tereyağı 500 gr kuşbaşı et 3 adet havuç 2 çorba kaşığı şam fıstığı 3 parça milföy hamuru 1 adet yumurta sarısı 4 çorba kaşığı dereotu 1 tutuam tarçın 3 su bardağı su karabiber tuz Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzü. Bir tencerede tereyağını eritin. Et, küp şeklinde doğranmış soğan ve havuçları yumuşayıncaya kadar pişirin. Üç bardak kaynar su, şam fıstıkları, baharatlar ve pirinci ekleyip pişirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Milföyleri birleştirip tek bir parça haline getirin. Bir kenarından eşit uzunlukta ve 1 cm eninde 4 şerit kesin. Hamuru önceden yağlanmış derin bir fırın kalıbına kenarları dışa taşacak şekilde yayın, içine pilavı boşlatıp taşan kenarları pilavın üzerini tamamen örtecek şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Yağlanmış bir başka kalıba ya da tepsiye ters çevirip önceden kestiğiniz şeritleri üzerine çaprazlayarak döşeyin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp tekrar fırına verin. Kızarınca fırından alın ve dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder