1 Nisan 2014 Salı

imam bayıldı

İMAM BAYILDI 5 adet orta boy patlıcan tuz 5 orta boy soğan 3 diş sarımsak 3 iri domates 1 bağ maydanoz yarım çay fincanı zeytinyağı 2 orta boy domates 1,5 çay fincanı su 1 adet dolmalık biber Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın. Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın.Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın. Üç domatesi ufak ufak kesin. Patlıcanları sararıncaya kadar zeytin yağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin. 15 dakika pişirin Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun. Suyunu koyun. Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun. imambayıldı hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder