1 Nisan 2014 Salı

PAN KEK

PAN KEK 1 adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı toz şeker Yarım paket kabartma tozu 1 su bardağı un Azıcık tuz Benim ölçülerim az yiyecek olanlar için. Eğer daha çok pankek yapmak isterseniz, ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz.Öncelikle bir karıştırma kabına, un haricindeki bütün malzemeyi alıp çırpalım. Sonra unu ekleyelim ve katı bir kek hamuru kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Sıvı yağ döktüğümüz tavamızı kızdıralım. İstediğiniz büyüklükte olması için küçük veya büyük bir kepçe yardımıyla birer kepçe tavaya bırakalım. Üstü delik delik oluncaya kadar arkalı önlü kızartalım. Bütün hamurlara aynı işlemleri yapalım ve servis tabağına alalım. Beyaz peynir ya da reçelle tüketmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder