1 Nisan 2014 Salı
PAN KEK
PAN KEK
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Azıcık tuz
Benim ölçülerim az yiyecek olanlar için. Eğer daha çok pankek yapmak isterseniz, ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz.Öncelikle bir karıştırma kabına, un haricindeki bütün malzemeyi alıp çırpalım.
Sonra unu ekleyelim ve katı bir kek hamuru kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Sıvı yağ döktüğümüz tavamızı kızdıralım.
İstediğiniz büyüklükte olması için küçük veya büyük bir kepçe yardımıyla birer kepçe tavaya bırakalım.
Üstü delik delik oluncaya kadar arkalı önlü kızartalım.
Bütün hamurlara aynı işlemleri yapalım ve servis tabağına alalım. Beyaz peynir ya da reçelle tüketmenizi tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder