1 Nisan 2014 Salı
KADAYIFLI MUSKA TATLISI
KADAYIFLI MUSKA TATLISI
1 pk. baklava yufkası
2 su b. ceviz
1 çay k. tarçın
100 gr. tel kadayıf
125 gr. tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
4 su b. su
yarım limon
Kadayıfı doğruyoruz, cevizi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Tavaya 1 çorba kaşığı koyuyoruz ve kadayıfı kavuruyoruz. Cevizi ilave ediyoruz. Altını kapatınca tarçını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hazır baklava yufkasından bir tanesini tezgaha seriyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz ve yufkanın üzerine fırçayla sürüyoruz. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek 3 katlı yufkalar hazırlıyoruz. Yufkalarımızı uzunlamasına 4 parçaya kesiyoruz.
Kavrulmuş tel kadayıfı yufkaların uç kısımlarına koyuyoruz ve katlayarak muska şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine muskaları diziyoruz. Kalan erimiş tereyağını da muskaların üzerine sürüyoruz. Yağını çekince önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Tatlımız kızarınca fırından çıkarıyoruz ve üzerine kepçeyle, ılımış olan şerbeti gezdirerek döküyoruz. Şerbetini çekince servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder